پیش بینی برداشت ۳۵۵ تن “چیکو” از باغات جنوب سیستان و بلوچستان
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برداشت میوه گرمسیری چیکو از سطح ۱۶۶ هکتار از باغات سیستان و بلوچستان آغاز شد. به گزارش ایسنا- منطقه سیستان و بلوچستان، اردشیر شهرکی اظهار کرد: از اواخر فروردین ماه به مدت سه ماه کار برداشت چیکو در این استان آغاز و پیش بینی می شود
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برداشت میوه گرمسیری چیکو از سطح ۱۶۶ هکتار از باغات سیستان و بلوچستان آغاز شد.
به گزارش ایسنا- منطقه سیستان و بلوچستان، اردشیر شهرکی اظهار کرد: از اواخر فروردین ماه به مدت سه ماه کار برداشت چیکو در این استان آغاز و پیش بینی می شود امسال هزار و ۳۵۵ تن از این محصول برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی با بیان اینکه این محصول گرمسیری عمدتا در شهرستان های چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند کشت می شود افزود: چیکو به عنوان میوه گرمسیری در سطح ۲۵۰هکتار از باغات میوه سیستان و بلوچستان کشت می شود .
وی گفت: سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوع ترین میوه های گرمسیری کشوراست به طوری که در تولید برخی میوه ها در ایران بی رقیب است .
شهرکی بیان کرد: چیکو یکی از درختان میوه مناطق گرمسیری است که در شهرستان های جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی گرم و مرطوب بخوبی رشد می کند که هم مصرف خوراکی و هم دارویی دارد .
وی گفت: درخت چیکو رشد نسبتا کمی دارد ولی دارای عمر طولانی و در مقابل بادهای شدید نیز مقاوم است و خشکسالی متوالی را بخوبی تحمل می کند و از نظر تحمل به میزان شوری خاک نیز مشابه درختان خرما است .
وی اظهار کرد: میوه چیکو به دو شکل گرد و تخم مرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف است و طعم شیرینی آن شبیه گلابی است، هم تازه خوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر مورد استفاده قرار می گیرد .
شهرکی گفت: میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد اما از بخش های مختلف آن مثل گل ها، برگ ها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز به عنوان دارو استفاده می شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان همچنین در ادامه به پتانسیل مطلوب استان در تولید میوه های گرمسیری نیز اشاره کرد و گفت: ۱۲۶ هزار تن انواع میوه گرمسیری سال گذشته از سطح باغات این استان برداشت و روانه بازار مصرف شد .
وی خاطرنشان کرد: هم اینک هفت هزار و ۶۹۶ هکتار از سطح باغات سیستان و بلوچستان به کشت انواع میوه گرمسیری اختصاص دارد که ۶ هزار و ۳۳۳ هکتار آن بارو و بقیه غیر بارور است .
وی افزود: سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوع ترین میوه های گرمسیری کشور محسوب می شود به طوریکه در تولید برخی میوه ها در ایران بی رقیب است .
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: چیکو، گوواوا ، کُنار، نارگیل و موز از عمده ترین میوه های گرمسیری نواحی جنوب این استان است .
وی افزود: موز از مهمترین محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان است که نسبت به سایر محصولات گرمسیری بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده به طوریکه در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از سطح باغات جنوب استان این محصول کشت می شود .منبع: ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰