کد خبر : 77830
تاریخ انتشار : شنبه 15 آبان 1400 - 23:43

شکار کروناویروس با کمک مکانیسم “تار عنکبوت”!

شکار کروناویروس با کمک مکانیسم “تار عنکبوت”!

پژوهشگران کانادایی در بررسی جدید خود مکانیسمی را کشف کرده‌اند که می‌تواند ویروس‌هایی مانند آنفلوانزا و کروناویروس را به دام بیندازد. به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، پژوهشگران حوزه ایمنی‌شناسی “دانشگاه مک‌مستر”(McMaster University‎) کانادا، مکانیسمی را کشف کرده‌اند که مانند تار عنکبوت عمل می‌کند و پاتوژن‌هایی مانند ویروس آنفلوانزا یا کروناویروس را به دام

شکار کروناویروس با کمک مکانیسم "تار عنکبوت"!

پژوهشگران کانادایی در بررسی جدید خود مکانیسمی را کشف کرده‌اند که می‌تواند ویروس‌هایی مانند آنفلوانزا و کروناویروس را به دام بیندازد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، پژوهشگران حوزه ایمنی‌شناسی “دانشگاه مک‌مستر”(McMaster University‎) کانادا، مکانیسمی را کشف کرده‌اند که مانند تار عنکبوت عمل می‌کند و پاتوژن‌هایی مانند ویروس آنفلوانزا یا کروناویروس را به دام می‌اندازد.

پژوهشگران دریافتند “نوتروفیل‌ها”(Neutrophils) که فراوان‌ترین گلبول‌های سفید در بدن انسان هستند، هنگام اتصال به پاتوژن‌هایی که با پادتن پوشیده‌ شده‌اند، منفجر می‌شوند و به انتشار DNA در بیرون از سلول می‌پردازند. این کار آنها، ساختارهای پیچیده چسبناکی را به وجود می‌آورد که مانند یک دام عمل می‌کنند.

یافته‌های این پژوهش از آن جهت قابل توجه هستند که اطلاعات کمی در مورد نحوه خنثی شدن ویروس‌ها در مجاری تنفسی توسط پادتن‌ها وجود دارد.

این کشف، پیامدهایی را برای طراحی واکسن‌هایی به همراه دارد که می‌توانند به بدن در مقابله با عفونت پیش از چیرگی آن کمک کنند.

“متیو میلر”(Matthew Miller)، از پژوهشگران این پروژه گفت: واکسن‌ها می‌توانند پادتن‌هایی را تولید کنند که در ریه‌های ما وجود دارند و نخستین نمونه از پادتن‌ها در برابر ویروس‌هایی مانند آنفلوانزا یا کروناویروس به شمار می‌روند که به عفونت ریه‌ها و مجاری تنفسی ما منجر می‌شوند.

“هانا استیسی”(Hannah Stacey)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما باید در مورد نسل بعدی واکسن‌های کووید-۱۹ که می‌توان آنها را برای تحریک پادتن‌ها، به مجاری تنفسی وارد کرد، دقیق باشیم. ما در حال حاضر گزینه‌های زیادی برای افزایش واکنش مخاطی در اختیار نداریم.

وی افزود: اگر بخواهید مقدار زیادی از این پادتن‌ها در خون شما باشد، تزریق بهترین روش است اما اگر بخواهید پادتن را در مجاری تنفسی خود داشته باشید، استفاده از اسپری یا هواپخش بهترین گزینه خواهد بود.

پژوهشگران هشدار دادند که اگرچه مکانیسم تار عنکبوت بسیار سودمند است اما اگر تشکیل این شبکه غیرقابل کنترل باشد، می‌تواند به آسیب‌هایی از جمله التهاب و سایر بیماری‌ها منجر شود. آنها به موج‌های ابتدایی همه‌گیری پیش از واکسیناسیون اشاره کردند که طی آن دریافتند این تله‌های نوتروفیلی خارج سلولی، در ریه برخی از بیماران پیدا شده و تنفس را برای آنها دشوار می‌کند.

میلر اضافه کرد: اگر واکنش ایمنی که برای محافظت طراحی شده است، به طور کامل کنترل نشود، می‌تواند به آسیب رسیدن بیانجامد. درک تعادل سیستم ایمنی، بسیار مهم است. اگر بسیاری از این پادتن‌ها را پیش از ابتلا در اختیار داشته باشید، آنها احتمالا از شما محافظت خواهند کرد اما اگر عفونت موجب تحریک بسیاری از این پادتن‌ها شود، مضر خواهد بود.

این پژوهش، در مجله “PNAS” به چاپ رسید.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

رمان

خرید چرخ دستی حمل بار از تولید کننده

تدریس خصوصی زبان آلمانی در منزل

آموزش چسباندن زيرنويس

همه چیز درباره رپرتاژ

تور کربلا

تبلیغات در ایتا

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح