کد خبر : 6217
تاریخ انتشار : دوشنبه 18 مرداد 1400 - 21:57

خسارت ۶۶۰ میلیارد تومانی خشکسالی به شیلات خوزستان

خسارت ۶۶۰ میلیارد تومانی خشکسالی به شیلات خوزستان

بحران کم آبی در هورالعظیم   مدیرکل شیلات خوزستان گفت: در سال جاری، میزان خسارت وارده به حوزه آبزی‌پروری و صیادی شیلات استان خوزستان متاثر از تنش آبی و خشکسالی، در مجموع ۶۶۰ میلیارد تومان برآورد شده است. فتح‌اله ابوعلی اظهار کرد: علی‌رغم وجود برنامه‌های مدیریت مصرف آب، کاهش چشمگیر بارندگی در سال آبی جاری

خسارت ۶۶۰ میلیارد تومانی خشکسالی به شیلات خوزستان
بحران کم آبی در هورالعظیم

  مدیرکل شیلات خوزستان گفت: در سال جاری، میزان خسارت وارده به حوزه آبزی‌پروری و صیادی شیلات استان خوزستان متاثر از تنش آبی و خشکسالی، در مجموع ۶۶۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

فتح‌اله ابوعلی اظهار کرد: علی‌رغم وجود برنامه‌های مدیریت مصرف آب، کاهش چشمگیر بارندگی در سال آبی جاری نگرانی‌ها از تاثیر خشکسالی بر تولید را افزایش داده است.
به گزارش ایسنا به نقل از اداره‌کل شیلات خوزستان، وی با بیان اینکه خوزستان در دو سال متمادی ۹۸ و ۹۹، موفق به کسب رتبه اول تولیدات آبزی پروری در کشور شده است، افزود: با این وجود، زیر بخش شیلات و آبزی‌پروری استان خوزستان نیز در سال جاری، از وقوع خشکسالی به شدت متاثر شده است.
مدیرکل شیلات خوزستان بیان کرد: اثرات منفی کاهش تولید ناشی از کمیت و کیفیت نامطلوب آب، در سطوح مختلف شامل کاهش سطح زیر کشت مزارع، وقوع تلفات در مزارع، خسارات ناشی از کاهش رشد ماهیان و تراکم کشت به دلیل کیفیت نامطلوب آب و نیز تلف شدن ماهیان در تالاب‌ها و منابع آب‌های طبیعی و نیمه طبیعی استان خوزستان، بروز پیدا کرده است.
وی افزود: طبق بررسی‌ها و برآوردهای انجام‌شده در سال جاری، ۲ هزار و ۸۹۵ هکتار مساحت مفید مزارع آبزی پروری استان خوزستان تعطیل و از مدار تولید خارج شده‌اند.
به گفته ابوعلی، کاهش تولیدات آبزی‌پروری به دلیل تنش آبی حدود ۲۴ هزار تن برآورد می‌شود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۳۳ درصد کاهش مواجه خواهد شد و ارزش این میزان حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.
وی گفت: کاهش تولیدات منابع آبی استان خوزستان نیز حدود ۳ هزار و ۶۰۸ تن، معادل حدود ۲۴ درصد تولید سال گذشته، برآورد می‌شود.
مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به اینکه سال گذشته، بالغ بر ۲۷ میلیون قطعه بچه ماهی و لارو در منابع آب‌های داخلی استان رهاسازی شد، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۴ میلیون بچه ماهی به منابع آبی استان خوزستان معرفی شده که برای جبران خسارت ناشی از تلفات ماهی و آسیب وارد آمده به ذخایر آب‌های داخلی، باید این میزان تا پایان سال به بیش از ۳۹ میلیون قطعه بچه ماهی برسد.
ابوعلی، از دیگر پیامدهای تنش آبی امسال را کاهش حدود ۹۶۴ نفری اشتغال مستقیم آبزی‌پروری و ۴۹۰ نفری شاغلان ارتزاق‌کننده از منابع آب‌های طبیعی و نیمه طبیعی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه حوزه صید و صیادی خوزستان نیز تحت‌الشعاع خشکسالی و کم‌آبی قرار گرفته است، گفت: فروکش کردن آب رودخانه‌ها، عدم لایروبی بنادر و کاهش ارتفاع آب برای صیادان منطقه مشکل‌ساز شده است.
مدیرکل شیلات خوزستان، افزود: میزان برآورد خسارت وارده به حوزه صید و صیادی ناشی از خشکسالی ۱۶۰ میلیارد تومان تخمین زده می‌شود و در شهرستان‌های ساحلی، در چهار ماهه اول امسال با ۱۰۰ درصد خسارت، شاهد کاهش صید به میزان ۴ هزار تن بودیم.
وی گفت: در مجموع در سال جاری، میزان خسارت وارده به حوزه آبزی‌پروری و صیادی شیلات استان خوزستان متاثر از تنش آبی و خشکسالی، در مجموع ۶۶۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
ابوعلی مجموع اعتبار مورد نیاز حوزه صید و بنادر صیادی جهت، مقابله با خشکسالی را ۶۱ میلیارد تومان اعلام کرد.
وی افزود: لایروبی بنادر صیادی، استقرار زیستگاه‌های مصنوعی و رهاسازی آبزیان دریایی راهکارهای اصلی به منظور جلوگیری از خسارت‌های احتمالی در آینده به حوزه صیادی استان خواهد بود.
منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

کادو شب یلدا

آموزش چسباندن زيرنويس

همه چیز درباره رپرتاژ

تور کربلا

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح