کد خبر : 187350
تاریخ انتشار : شنبه 18 دی 1400 - 17:59

خانه‌ پدری

خانه‌ پدری

بعد از چهل‌ودو سال باید به این نتیجه رسیده‌ باشیم که قطبی‌سازی‌های ناشی از سلایق شخصی و جناحی و ایدئولوژی‌پردازی‌های حزبی، به استحکام بنیان‌های کشور صدمه می‌زند و اگر تکثر آراء و تنوع سلایق در سایه‌ی قانون اساسی و وحدت و امنیت سرزمینی پذیرفته نشود، در بلندمدت به قدرت و شوکت کشور آسیب می‌زند. به

بعد از چهل‌ودو سال باید به این نتیجه رسیده‌ باشیم که قطبی‌سازی‌های ناشی از سلایق شخصی و جناحی و ایدئولوژی‌پردازی‌های حزبی، به استحکام بنیان‌های کشور صدمه می‌زند و اگر تکثر آراء و تنوع سلایق در سایه‌ی قانون اساسی و وحدت و امنیت سرزمینی پذیرفته نشود، در بلندمدت به قدرت و شوکت کشور آسیب می‌زند.

به گزارش ایسنا، در یادداشتی در روزنامه اطلاعات به قلم دکتر محمدعلی فیاض‌بخش آمده است: «اگر وقوع انقلاب اسلامی و سپس پیروزی نسبتا سریع آن را حادثه‌ای کم‌نظیر و معجزه‌آسا بدانیم، بی‌تردید اتفاقات بعدی را نیز کمتر از معجزه‌های پی‌درپی نمی‌بینیم. یکی از بزرگترین‌ها، جنگی تحمیلی بود که در نوپایی انقلاب، بنیه و بنیان انقلاب را به تمامه هدف گرفته‌ بود و اما علیرغم همه‌ی خسارات و مشکلاتی که به بار آورد، کشور را در برابر طمع‌های خام واکسینه کرد. نیز اغتشاشات و شورش‌های کور که ناشی از خروج مسلحانه‌ی گروهک‌ها بود، زخم‌هایی را بر پیکر کشور وارد کرد و در عین حال، این کالبد را در محافظت از روح و روانش آبدیده ساخت.

امروز در پی بیش از چهار دهه از بنیان‌گذاری جمهوری اسلامی، آن چه باید مد نظر آحاد مردم و نیز برگزیدگان و مسئولان کشور قرار گیرد، هویت‌بخشی و بنیان‌سازی برای دیرینه‌سازی انقلاب اسلامی و اصلاح‌گری نوبه‌نو جهت بقا، باروری و قدرتی مشروع برای یک کشور بزرگ و دیرینه است:

۱- با شناخت جهان موجود و تجربه‌هایی که از سر گذرانده‌ایم، با بازسازی سازوکارهای یک نظام دموکراتیک و رفع نقایص مردم‌سالاری، باید جایگاه نظام جمهوری اسلامی را در جهان، باورپذیرتر و مقتدرانه‌تر از پیش کنیم و این باور و قدرت، جز در سایه‌ی اعتمادسازی متقابل ملت و دولت، نیز تعامل منطقی و خردمندانه با مجموعه‌ی نظام جهانی سامان نمی‌پذیرد.

۲- نگاه‌های آرمانی برآمده از فراز و نشیب‌های انقلاب، باید در پیوندی عمل‌گرایانه با زندگی مردم در کمال عزت و شرافتمندی بازآمیخته شوند و طعم زندگی در سایه‌ی انقلابی که آرمانش تعالی معنویت و دغدغه‌اش بهروزی معیشت مردم بود، در کام مردمان بنشیند و احساس شود.

۳- دوباره‌اندیشی در ارزش‌هایی که انقلاب با آنها زاده و پرورده‌ شد، باید مد نظر نخبگان سیاسی و اجتماعی قرار گیرد. این بازاندیشی، نیازمند خرد جمعی، وحدت و یکپارچگی ملی، هم‌افزایی درونی و هم‌دلی در برابر آسیب‌های بیرونی‌ است. بعد از چهل و دو سال باید به این نتیجه رسیده‌ باشیم که قطبی‌سازی‌های ناشی از سلایق شخصی و جناحی و ایدئولوژی‌پردازی‌های حزبی، به استحکام بنیان‌های کشور صدمه می‌زند و اگر تکثر آراء و تنوع سلایق در سایه‌ی قانون اساسی و وحدت و امنیت سرزمینی پذیرفته نشود، در بلندمدت به قدرت و شوکت کشور آسیب می‌زند.

۴- در دهه‌ی پنجم حیات جمهوری اسلامی و در دنیایی از شتابندگی علم و رقابت بر سر اقتدار فکری و هژمونی فرهنگی، میدان‌دادن به نخبگانِ علم‌پروریده و دلسوزان کارآمد و آبدیده و فراخوان قابلیت‌ها و کفایتمندی‌ها، امری اجتناب‌ناپذیر است. اگر بخواهیم اثرگذار و ایده‌پرداز بمانیم، باید به میزانی که میدان را برای قابلیت‌های علمی و غیرت‌های وطن‌دوستی و مردم‌داری فراخ می‌کنیم، صحنه را بر فرصت‌طلبی‌های غوغاگری و بی‌دانشی و تنگ‌نظری تنگ سازیم.

ما می‌مانیم اگر شرایط ماندن و پایندگی را بیش از پیش فراهم‌ کنیم: بها دادن به منبع لایزال «انسانی» و فراخوان «قابلیت و کفایت» و گذر از روزمرّگی‌های حریف‌طلبی و جدال و شقاق در خانه‌ی پدری.»

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

رمان

خرید چرخ دستی حمل بار از تولید کننده

تدریس خصوصی زبان آلمانی در منزل

آموزش چسباندن زيرنويس

همه چیز درباره رپرتاژ

تور کربلا

تبلیغات در ایتا

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح