کد خبر : 151735
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 آذر 1400 - 21:10

تغییر کاربری اراضی مهمترین علت از بین رفتن تنوع زیستی در جهان

تغییر کاربری اراضی مهمترین علت از بین رفتن تنوع زیستی در جهان

یک کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به شعار امسال روز جهانی حیات وحش با عنوان جنگل‌ها و معیشت‌ها؛ پایداری زندگی مردم و سیاره زمین گفت: بر اساس گزارش صندوق حیات وحش مهمترین علت از بین رفتن تنوع زیستی در کشورهای مختلف جهان تغییر کاربری اراضی است یعنی از بین رفتن جنگل‌ها

تغییر کاربری اراضی مهمترین علت از بین رفتن تنوع زیستی در جهان

یک کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به شعار امسال روز جهانی حیات وحش با عنوان جنگل‌ها و معیشت‌ها؛ پایداری زندگی مردم و سیاره زمین گفت: بر اساس گزارش صندوق حیات وحش مهمترین علت از بین رفتن تنوع زیستی در کشورهای مختلف جهان تغییر کاربری اراضی است یعنی از بین رفتن جنگل‌ها و مراتع روی سطح کره زمین.

اصغر مبارکی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه در تاریخ ۳ مارس سال ۱۹۷۳ کنوانسیون سایتیس (کنوانسیون منع تجارت گونه‌های گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض) در سازمان ملل تصویب شد و آغاز به کار کرد، اظهار کرد: از این‌رو ۳ مارس (۱۳ اسفند) در تقویم به‌عنوان روز جهانی حیات وحش نامگذاری شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه از کنوانسیون «سایتیس» به‌عنوان یکی از کنوانسیون‌های مهم در زمینه حفظ حیات وحش یاد می‌شود، تصریح کرد: هدف اصلی از تصویب چنین روزی یادآوری اهمیت حیات وحش برای انسان و نقش حفاظتی او برای حفظ حیات وحش است.

این کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: شعار امسال روز جهانی حیات وحش «جنگل‌ها و معیشت‌ها؛ پایداری زندگی مردم و سیاره زمین» است. از این‌رو امسال بر نقش جنگل‌ها و حفظ زیست‌بوم‌ها در حفظ حیات وحش تاکید شده است.

مبارکی با اشاره به اینکه جنگل‌ها علاوه بر کارکردهای بسیار با ارزش خود ازجمله جلوگیری از سیل، ذخیره آب، تولید اکسیژن و… زیستگاه گونه‌های جانوری و گیاهی هستند، گفت: تخریب جنگل‌ها و نابودی زیستگاه‌ها برای حیات وحش به‌شدت تهدیدکننده است.

وی تصریح کرد: بر اساس گزارش صندوق حیات وحش مهمترین علت از بین رفتن تنوع زیستی در کشورهای مختلف جهان تغییر کاربری اراضی است یعنی جنگل‌ها و مراتع روی سطح کره زمین از بین رفته است و به زمین‌های کشاورزی تبدیل شده‌اند همچنین صندوق جهانی حیات وحش تاکید کرده است که زیستگاه‌های آب شیرین (رودخانه‌ها، تالاب‌ها، دریاچه‌ها و…) بیشترین آسیب را از نابودی تنوع زیستی طی ۵۰ سال اخیر دیده‌اند.

یک پنجم گونه‌های حیات وحش در معرض خطر انقراض هستند

این کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با بیان اینکه یک پنجم گونه‌های حیات وحش به دلیل مسائل مرتبط ازجمله تخریب زیستگاه و تغییر اقلیم در معرض خطر انقراض هستند، اظهار کرد: جنگل‌ها نه تنها تاثیری مستقیم روی کیفیت زندگی انسان و حفظ حیات وحش دارند بلکه معیشت جمعیت قابل توجهی از جهان وابسته به جنگل‌ها است. جاده‌سازی‌ها، آتش‌سوزی، آفات و امراض و بهره‌برداری بیش از حد و غیر مجاز از جنگل‌ها به‌طور مستقیم روی گونه‌های گیاهی و جانوری اثرگذار است و نابودی آن‌ها را به‌دنبال دارد.

مبارکی در پایان با اشاره به اینکه بر اساس آخرین گزارش صندوق جهانی حیات وحش شاخص کره حیات ۶۸ درصد کاهش یافته است که نشانگر وضعیت نزولی جمعیت گونه‌های گیاهی و جانوری جهان است، گفت: زیستگاه و گونه‌های مختلف وابسته به هم هستند و تا زمانی‌که برای حفظ زیستگاه‌ها در جهان تلاش نکنیم، درحفظ حیات وحش و گونه‌های مختلف نیز موفق نخواهیم بود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

رمان

خرید چرخ دستی حمل بار از تولید کننده

تدریس خصوصی زبان آلمانی در منزل

آموزش چسباندن زيرنويس

همه چیز درباره رپرتاژ

تور کربلا

تبلیغات در ایتا

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح