کد خبر : 193212
تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 دی 1400 - 11:18

برزخ قانونی زندانیان سابق گوآنتانامو پس از آزادی

برزخ قانونی زندانیان سابق گوآنتانامو پس از آزادی

براساس تجزیه و تحلیلی جدید، به حدود ۳۰ درصد از زندانیان سابق گوآنتانامو که در کشورهای ثالث اسکان داده شده‌اند، هیچ حق و حقوق و جایگاه قانونی تعلق نگرفته است و همین امر آنها را در معرض خطر اخراج از کشور و محدود شدن توانایی‌شان برای بازسازی زندگی‌شان قرار داده است. به گزارش ایسنا، به

برزخ قانونی زندانیان سابق گوآنتانامو پس از آزادی

براساس تجزیه و تحلیلی جدید، به حدود ۳۰ درصد از زندانیان سابق گوآنتانامو که در کشورهای ثالث اسکان داده شده‌اند، هیچ حق و حقوق و جایگاه قانونی تعلق نگرفته است و همین امر آنها را در معرض خطر اخراج از کشور و محدود شدن توانایی‌شان برای بازسازی زندگی‌شان قرار داده است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، از صدها مردی که از زندان گوآنتانامو از زمان بازگشایی‌اش در ۲۰ سال پیش آزاد شده‌اند، حدود ۱۵۰ تن طبق توافق های دوجانبه که با میانجی‌گری آمریکا صورت گرفته‌اند، به کشورهای ثالث فرستاده شدند چرا که زادگاه هایشان همچنان آنها را برای بازگشت به کشور “خطرناک” می دیدند.

به صورت عمومی آمریکا متعهد به انتقال آنها به شیوه‌ای انسانی شد که تجدید اسکان و بازسازی زندگی پس از سال‌ها حبس و در بسیاری موارد شکنجه بدون اتهام را تضمین می‌کرد. اما بسیاری از آنها در برزخ قانونی مانده‌اند و قادر به کار کردن یا ملحق شدن مجدد به خانواده هایشان نیستند و سال‌ها در بازداشت مانده‌اند. برخی از انها اجبارا به شرایط “خطرناک” بازگشته‌اند.

این داده‌های جدید به دست سازمان حقوق بشری “ریپریو” (Reprieve) جمع‌آوری و تهیه شده اند؛ سازمانی که به زندانیان سابق کمک می کند و نشان می دهد که چگونه بی قانونی که از ابتدا زندان گوآنتانامو را سر زبان‌ها انداخته بود، می‌تواند سال‌های سال زندگی مردان پس از آزادی را تحت تاثیر قرار دهد. این تحلیل نشان می‌دهد که تقریبا ۴۵ مرد پس از اسکان مجدد مدارک مربوط به اقامت خود را دریافت نکرده‌اند.

یکی از این موارد “رویل مینگازوف” است. وی پیش از انتقال به امارات در آخرین روز از دولت باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا، بیش از ۱۴ سال در زندان گوآنتانامو محبوس بود. این مسلمان تاتاری اهل روسیه که به خاطر اعتقاداتش توسط مقامات بارها مورد آزار و اذیت قرار گرفته بود، می ترسید که به کشورش بازگردد؛ جایی که کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل نسبت به اینکه وی مورد شکنجه قرار گیرد، هشدار داده بودند.

به مینگازوف اطمینان داده شده بود که پس از گذراندن یک دوره کوتاه در یک مرکز توانبخشی می تواند آزادانه در امارات زندگی کند. اما به گفته خانواده و وکلایش، وی در عوض در یک سلول انفرادی نگه داشته شده و مورد بدرفتاری‌های شدید قرار گرفته است.

“یوسف مینگازوف”، پسر ۲۳ ساله رویل مینگازوف از خانه اش در لندن با گاردین مصاحبه کرد و گفت: نمی گویم که گوآنتانامو جای خوبی است. گوآنتانامو یکی از بدترین مکان ها در جهان و یکی از بدترین زندان هاست. اما در حال حاضر این زندان در مقایسه با امارات، جای خوبی است.

انتهای پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

رمان

خرید چرخ دستی حمل بار از تولید کننده

آموزش چسباندن زيرنويس

همه چیز درباره رپرتاژ

تور کربلا

تبلیغات در ایتا

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح