کد خبر : 106109
تاریخ انتشار : شنبه 29 آبان 1400 - 12:38

بایدها و نبایدهای تغدیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از کرونا

بایدها و نبایدهای تغدیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از کرونا

ایسنا/بوشهر یک متخصص تغذیه معتقد است که عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی از جمله بیماری کووید ۱۹ و ویروس کرونا دارد. آذین صبوری با بیان اینکه کلیه گروه های سنی می توانند تحت تاثیر این ویروس قرار گیرند، گفت: با این حال کودکان زیر ۵ سال، مادران باردار، سالمندان، مبتلایان

بایدها و نبایدهای تغدیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از کرونا

ایسنا/بوشهر یک متخصص تغذیه معتقد است که عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی از جمله بیماری کووید ۱۹ و ویروس کرونا دارد.

آذین صبوری با بیان اینکه کلیه گروه های سنی می توانند تحت تاثیر این ویروس قرار گیرند، گفت: با این حال کودکان زیر ۵ سال، مادران باردار، سالمندان، مبتلایان به بیماری های قلبی- عروقی، پرفشاری خون، آسم، مشکلات تنفسی و کبدی، بیماران کلیوی، سرطان های تحت درمان و بیمارانی که داروهای کورتونی مصرف می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند.

وی ادامه داد: بنابراین مراقبت از این گروه ها و پیشگیری از ابتلا در این افراد کاملا ضروری است.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه شهرستان دیلم با اشاره به توصیه های تغذیه ای جهت پیشگیری و کنترل بیماری کووید ۱۹ اظهار کرد: منابع غذایی حاوی ویتامین A و C را روزانه دریافت کنید. میوه های دارای ویتامین C شامل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین و کیوی مصرف کنید. به عنوان مثال مصرف روزانه ۱ عدد پرتقال یا ۲ عدد نارنگی، ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند.

صبوری خاطرنشان کرد: سبزی های دارای ویتامین C از جمله انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ای ، جعفری، پیازچه، شاهی، و گوجه فرنگی. همچنین میوه ها و سبزی های دارای ویتامین A مانند موز، مرکبات، هویج و کدو حلوایی و سبزی های با رنگ تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ های تیره رنگ کاهو مفید است.

این کارشناس تغذیه عنوان کرد: سبزی خوردنی و سالاد را همراه آبلیمو ترش یا آب نارنج مصرف کنید.

وی افزود: از قارچ، هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود. استفاده از میوه های دارای آنتی اکسیدان فصل مانند گریپ فروت، انار، پرتقال توسرخ و آناناس تازه نیز بسیار مفید است.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه شهرستان دیلم گفت: مصرف پیاز خام به ویژه از نوع بنفش به دلیل داشتن ویتامین C و آنتی اکسیدان همراه با غذا توصیه می شود. سوپ های مقوی مانند سوپ کدو حلوایی، سوپ شیر و جو، خوراک لوبیا با قارچ، سوپ شیر و خامه و قارچ را در کنار وعده های غذایی بگنجانید.

این کارشناس یادآور شد: روزانه شیر و لبنیات کم چرب استفاده کنید. بهتر است که ماست مصرفی از نوع پروبیوتیک باشد. همچنین روزانه یک عدد تخم مرغ پخته یا دو عدد سفیده تخم مرغ پخته بخورید و از مصرف تخم مرغ عسلی بپرهیزید.

وی تاکید کرد: گز، سوهان، نبات، انواع تافی، آب میوه های صنعتی، کیک های صنعتی، کلوچه و مواد شیرین دیگر را محدود کنید. روغن های جامد (گیاهی و حیوانی) را حذف کنید و برای دریافت ویتامین E به منظور افزایش سیستم ایمنی بدن، از روغن های مایع و همچنین ذرت و آفتابگردان استفاده کنید.

این متخصص تغدیه تصریح کرد: از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات- کنسروها و شوریجات به دلیل تحریک سیستم ایمنی اجتناب شود. مصرف گوشت های نیم پز مثل استیک، کوبیده و کوفته نیز پرهیز شود.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

رمان

خرید چرخ دستی حمل بار از تولید کننده

تدریس خصوصی زبان آلمانی در منزل

آموزش چسباندن زيرنويس

همه چیز درباره رپرتاژ

تور کربلا

تبلیغات در ایتا

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح