کد خبر : 77367
تاریخ انتشار : شنبه 15 آبان 1400 - 22:39

کدام محصولات کشاورزی “نیترات” بالاتری دارند؟

کدام محصولات کشاورزی “نیترات” بالاتری دارند؟

پژوهشگران با انجام یک مطالعه میزان نیترات و فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در محصولات کشاورزی را بررسی کردند. به گزارش ایسنا، سبزیجات نقش مهمی در تغذیه انسان ایفا می‌کنند. میوه‌ها و سبزیجات از اجزای مهم رژیم غذایی سالم هستند و افزایش مصرف آن‌ها از عوامل مهم بهبود وضعیت تغذیه و کاهش خطر بیماری‌ها و ارتقاء

کدام محصولات کشاورزی "نیترات" بالاتری دارند؟

پژوهشگران با انجام یک مطالعه میزان نیترات و فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در محصولات کشاورزی را بررسی کردند.

به گزارش ایسنا، سبزیجات نقش مهمی در تغذیه انسان ایفا می‌کنند. میوه‌ها و سبزیجات از اجزای مهم رژیم غذایی سالم هستند و افزایش مصرف آن‌ها از عوامل مهم بهبود وضعیت تغذیه و کاهش خطر بیماری‌ها و ارتقاء سلامت تلقی می‌شود.

سلامت محصولات کشاورزی در دهه‌های اخیر به دلیل مصرف بی‌رویه انواع علف‌کش‌ها، سموم، آفت‌کش‌ها و هورمون‌ها مورد تهدید قرار گرفته است که منجر به تشدید مرگ و میر و کاهش متوسط عمر جمعیت انسانی دنیا با بروز انواع بیماری‌ها و آلودگی‌های زیست‌محیطی شده است.

با توجه به این مسئله پژوهشگران با انجام یک مطالعه میزان نیترات و فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در محصولات کشاورزی عرضه شده در سطح شهر اراک را مورد بررسی قرار دادند.

بررسی های انجام شده نشان داد که بیشترین میزان تجمیع سرب در سبزیجات برگی (۶.۶۱) است و میزان کادمیوم در تمام محصولات مجاز بود. میزان تجمیع فلزات سنگین در فصل‌های گرم سال (سرب: ۰.۰۲± ۱۲.۴۴) بیشتر است. همچنین پتانسیل خطرپذیری بیماری‌های غیرسرطانی مرتبط با سرب و کادمیوم پایین است.

در خصوص آلایندگی به نیترات نیز بیشترین میزان تجمع نیترات در محصولات برگی (۵.۲۱± ۷۴.۱۲۹) و بیشترین غلظت نیترات در محصولات کشت شده در شمال ایران (۶.۱۷±۷۸.۱۰۶) بود.

بیشترین خطربیماری‌زایی غیر سرطانی ناشی از مصرف اسفناج، سبزی خوردن، گندم، برنج و سیب‎‌زمینی بود که قوت غالب مردم ایران است.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی میزان نیترات و فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در محصولات کشاورزی عرضه شده در سطح شهر اراک در فصول مختلف سال ۱۳۹۸» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و دکتر رضا تاجیک، دکتر عباس علیمرادیان، محدثه آصفری، دکتر سید محمد جمالیان، دکتر رحمت‌اله مرادزاده و دکتر محسن شمسی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اراک در انجام این مطالعه مشارکت داشتند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

فلت تی ئی
رشته آش
کاکتوسو
شکرو
رب فود
بیبی لازم
آی شیکر
کرم ارده
آجیل کار
تایپیستو
رب گوجه
آنلاین ناتس
لوتوس کود
آی روغن
گزدار

خرید رپورتاژ آگهی

شرکت زیمنس در تهران