پوشش فراگیر بیمه ای محصولات کشاورزی در دستور کار/افزایش توجه به دیمزارها
ایسنا/مرکزی مدیرکل دفتر امور استانهای وزارت جهاد کشاورزی گفت: ضریب بیمه محصولات کشاورزی اکنون ۳۰ درصد است که غیر قابل قبول است و یکی از برنامه های محوری وزارت جهاد کشاورزی، تحت پوشش قرار دادن بیمه ای کل محصولات کشاورزی به لحاظ معیشت و ادوات خواهد بود. هوشنگ محمدی روز دوشنبه ۲۴ آبان در آئین تکریم
ایسنا/مرکزی مدیرکل دفتر امور استانهای وزارت جهاد کشاورزی گفت: ضریب بیمه محصولات کشاورزی اکنون ۳۰ درصد است که غیر قابل قبول است و یکی از برنامه های محوری وزارت جهاد کشاورزی، تحت پوشش قرار دادن بیمه ای کل محصولات کشاورزی به لحاظ معیشت و ادوات خواهد بود.
هوشنگ محمدی روز دوشنبه ۲۴ آبان در آئین تکریم و تودیع رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، اظهار کرد: تثبیت اقتدار غذایی در کنار اقتدار نظامی گام بزرگی است که جهت ادای دین به کشاورزان باید صورت گیرد.
وی با بیان اینکه استان مرکزی میبایست در حوزه امنیت و اقتدار غذایی برنامه و برش خود را تنظیم کند، بر لزوم حرکت جهادی در کنار برنامه ریزی جهت رسیدن به اهداف تاکید کرد و افزود: ۹۵ درصد حرفه و فعالیت کشاورزی در دست مردم قرار دارد. همچنین ۴.۵ میلیون نفر در کشور بهرهبردار بخش کشاورزی هستند و موفقیت جهاد کشاورزی در گرو جلب اعتماد مردم و استفاده از منابع مالی و انسانی است.
محمدی بیان کرد: تشکل ها و تعاونی ها نیز متعلق به مردم و تولید کننده ها و اتحادیه ها هستند و طی چندسال اخیر هشت هزار و ۲۰۰ تشکل حقوقی سهامدار مجموعه صندوق های کشور هستند و چنانچه پای کار باشند، در بحث امنیت غذایی جهاد کشاورزی عملکرد موفقی دارد.
وی عنوان کرد: برای رسیدن به اقتدار غذایی باید ۶ محور برنامه تحول غذایی وزارت متبوع مدنظر ویژه مسئولان استانی قرار گیرد و نقش خود را در این برش استانی و ملی تعریف کنند.
وی در توضیح این ۶ محور گفت: مدیریت تامین و ارزش کشاورزی، تامین مالی و سرمایه گذاری، انجام تحقیقات و نوآوری، هوشمندسازی تعاونی و تشکل های بخش کشاورزی، بهره گیری از ظرفیت فعالان و تشکل های بخش کشاورزی از جمله اقدامات محوری وزارت جهاد کشاورزی برای رسیدن به برنامه اقتدار غذایی است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی محور دوم اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم در بخش کشاورزی را توجه ویژه به تولید گندم و روغن در بازه زمانی کوتاه مدت عنوان کرد و افزود: توجه ویژه به تولید گندم و روغن یکی از مباحث اصلی وزارت جهاد کشاورزی است و اجرای کشاورزی قراردادی در ۱۰ استان برای محصولات گندم، پنبه و دانههای روغنی آغاز شده است. توجه به دیمزارها که در سال گذشته ۷ استان را شامل میشد در سال جاری به ۱۵ استان رسیده است و با توجه به مشکل کمبود آب در کشور، خدماتی جهت از بین نرفتن کشاورزی در این نقاط نظیر اعمال ۳۵ درصد تخفیف بیمه، تخفیف۵۰ درصدی برای دریافت بذر و ارائه کود رایگان به کشاورزان از جمله برنامه های هدفگذاری شده در چهار سال آتی است.
محمدی ادامه داد: مطالعه برنامه تحولی وزارت کشور که دارای ۶ محور اصلی است، امری الزامیست و در حال حاضر قرارگاههایی درخصوص کشاورزی در حال برگزاریست و مفتخریم که از قرارگاه مرغ به قرارگاه امنیت غذایی رسیدهایم.
وی افزود: از ۱۰میلیون هکتار اراضی دیم ۲۶۰۰ میلیون هکتار در برنامه رسیدگی قرار دارند که امید است در ۴ سال آینده جهت حفظ دیمزارها و جبران کم آبی و افزایش بهره وری، این میزان به ۸۰ درصد برسد.
محمدی خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد سهم تولید گوشت مرغ در کشور از لاین های خارجی است که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تولید مرغ ۱۰۰ درصد ایرانی را مدنظر ویژه قرار داده ایم.
وی عنوان کرد: ضریب بیمه محصولات کشاورزی اکنون ۳۰ درصد است که غیر قابل قبول است و یکی از برنامه های محوری وزارت جهاد کشاورزی، تحت پوشش قرار دادن بیمه ای کل محصولات کشاورزی به لحاظ معیشت و ادوات خواهد بود.
محمدی گفت: افزایش ۲۳ درصدی جوجه ریزی در این مدت انجام شده و امید است در ۲ ماه آینده تعادل در بازار گوشت مرغ هم انجام شود.
وی تصریح کرد: خرید تضمینی یک میلیون راس دام سبک از عشایر عملیاتی و اجرایی شده است. امید است سایر برنامه ها را براساس برنامه تحولی وزارت جهاد کشاورزی با موفقیت پیش ببریم.
حجت الاسلام محمدتقی توکلی نماینده ولی فقیه در جهادکشاورزی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: عزت و اقتدار جهاد کشاورزی در گرو تامین امنیت غذایی مردم و اندیشیدن به سفره مردم است. سیاستگذاری صحیح و برنامهریزی مناسب همسو با حرکت جهادی در جهاد کشاورزی جهت نیل به این اهداف الزامی است.
وی توضیح داد: افراد مسئول و ریاست این سازمان میبایست بطور دائم در حال فعالیت و انجام مسئولیت باشند.
وی افزود: خوشبختانه جهاد کشاورزی استان مرکزی از ظرفیت ها و منابع انسانی بالایی برخوردار است و منابع انسانی نیرومندی در این سازمان حضور دارند که شناسایی این افراد و دریافت کمک از آنها امری ضروری است.
وی گفت: اقتصاد استان مرکزی مبتنی بر صنعت و کشاورزی است، بر این اساس در دستور کار قرار گرفتن رشد تولیدات و توسعه کشاورزی در کنار وسیع شدن افقهای دید این سازمان، نکاتی الزامی است.
رئیس پیشین سازمان جهاد کشاورزی نیز در این مراسم اظهار کرد: در طول ۴ سال مسئولیت در سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هدفگذاریها و سیاستگزاریها بطور جدی پیگیری شد و امروز خیلی از معضلاتی که در ۴ سال پیش گریبانگیر این سازمان بود دیگر وجود ندارد.
مجید آنجفی بیان کرد: در سال ۹۶ این سازمان با معضلات و بدهیهای فراوان که تنها یکی از بدهیها به مبلغ ۹ میلیارد تومان بود به من محول شد. خوشبختانه با همکاری مدیران سازمان، موفق به پرداخت بدهیها در مدت کوتاهی شدیم.
وی با بیان اینکه رضایتمندی مردم سرمایهای غیرقابل معاوضه با دیگر سرمایههاست، افزود: نارضایتیهای فروان گذشته، امروز وجود ندارند و خوشبختانه توانستیم با وحدت و همکاری به رفع مشکلات بپردازیم.
آنجفی خاطرنشان کرد: در مجموعه جهاد کشاورزی امروز نزدیک به ۴۰ فرد لایق وجود دارد که میتوانند این مجموعه را مدیریت کنند. صندلی ریاست این سازمان هیچگاه قابل معامله نیست و این جایگاه بدهکار خون شهداست.
وی ادامه داد: آینده کشور و توسعه پایدار در گرو محول کردن وظایف به سازمانهای خصوصی و کوچک کردن فضای دولت است. خوشبختانه در ۴ سال گذشته جهاد کشاورزی استان مرکزی رتبه ۲ تا ۳ را بین سازمانهای برتر دریافت کرده است.
علی صفری رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: در برنامه تحولی وزارت جهاد کشاورزی که چراغ هدایت و حرکت به سمت آینده است بناست تا کشاورزی قراردادی از میزان کمتر از یک درصد به ۲۰ درصد صعود پیدا کند که تحقق این مهم نیازمند تلاش و جهاد بسیار است.
وی تاکید کرد: تامین امنیت غذایی هدف ماست و با افزایش بهره وری در خاک، آب و نیروی انسانی به این هدف خواهیم رسید. تشکلها، بانک کشاورزی، تعاونیها و … ابزار رسیدن به این هدف هستند.
ولی اشاره کرد: برنامه امروز ما افزایش بهره وری است و وظایف باید بطور قانونی انجام شوند و بدنهی فعالیتها به سمت نظارت و تصدیگری حرکت کند.
به گزارش ایسنا در این مراسم ضمن قدردانی از مجید آنجفی رییس پیشین جهاد کشاورزی استان مرکزی، ریاست این سازمان به علی صفری محول شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰