واکنش مرکز بهداشت مازندران به تبلیغ یک روغن خوراکی
ایسنا/مازندران مرکز بهداشت مازندران در خصوص تبلیغ روغن آفتابگردان غنچه در رسانهها به ویژه صدا و سیما و تبعات آن، توضیحاتی ارائه داد. بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در این اطلاعیه آمده است: ۷۶ درصد مرگهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر در ایران ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، سرطان و بیماریهای مزمن
ایسنا/مازندران مرکز بهداشت مازندران در خصوص تبلیغ روغن آفتابگردان غنچه در رسانهها به ویژه صدا و سیما و تبعات آن، توضیحاتی ارائه داد.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در این اطلاعیه آمده است:
۷۶ درصد مرگهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر در ایران ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، سرطان و بیماریهای مزمن ریه است که یکی از دلایل ایجاد این بیماریها رژیم غذایی نامناسب و مصرف زیاد روغنها و چربیها محسوب می شود.
اخیرا شرکت کشت و صنعت شمال روغنی با نام تجاری غنچه (روغن آفتاب گردان حاوی توکوفرول) برای مصرف خانوار تولید کرده است که متاسفانه تبلیغات گستردهای از طریق صدا و سیما و شبکه تبلیغاتی محیطی (بیلبوردها و سایر تابلوهای شهری و …) و فضای مجازی جهت استفاده از این روغن با این مضمون که حاوی توکوفرول بوده و باعث نشاط و جوانی و پیشگیری از پیری زودرس میشود، شده است.
این در حالیست که توکوفرول نام علمی ویتامین E یکی از ویتامینهای محلول در چربی است که در روغنهای گیاهی باعث پایداری روغن میشود.
مقدار این ترکیب طی فرآیند تصفیه روغن کم میشود و مقدار آن نیز با توجه نوع روغن متفاوت است به طوری که میزان ویتامین E موجود در ۱۰۰ گرم روغن جوانه گندم ۱۵۰ میلیگرم و در حالی که در روغن آفتابگردان ۴۱ میلیگرم است، در حالی که مصرف مازاد بر نیاز روغن نیز باعث ایجاد مشکلات سلامتی از جمله اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی عروقی و … می شود.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰