محصولات تراریخته چیست؟/ اصلاح ژنتیکی محصولات، چه فرقی با تراریخته دارد؟
ایسنا/قم معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم بابیان اینکه محصولات تراریخته در ایران کشت نمیشود، گفت: مصرف محصولات تراریخته توصیه نمیشود؛ زیرا اثبات نشدن عوارض دلیل بر نداشتن عوارض نیست. محمد علی سلامی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، در گفتوگو با ایسنا بابیان اینکه اصلاح ژنتیکی و تراریخته دو
ایسنا/قم معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم بابیان اینکه محصولات تراریخته در ایران کشت نمیشود، گفت: مصرف محصولات تراریخته توصیه نمیشود؛ زیرا اثبات نشدن عوارض دلیل بر نداشتن عوارض نیست.
محمد علی سلامی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، در گفتوگو با ایسنا بابیان اینکه اصلاح ژنتیکی و تراریخته دو مفهوم جدا از هم هستند، عنوان کرد: اصلاح ژنتیکی از گذشته وجود داشته که در این روش دو گونه گیاهی و یا جانوری با هم تلاقی داده میشوند که صفت جدیدی پدیدار شود؛ مثلا گلهای یک گندم پا کوتاه و یک گندم پا بلند را تلقیح میکنند تا این صفات از گیاهان به هم منتقل شود.
وی با اشاره به اینکه محصولات گلخانه ای مانند گوجه فرنگی، هندوانه و…اصلاح ژنتیکی شده اند و مشکلی هم ندارند، بیان کرد: اکثر محصولات موجود در بازار اصلاح ژنتیکی شده اند مثلا هندوانهها نسبت به گذشته بزرگتر، خوش رنگتر و با تخمه های ریز تر هستند.
وی ادامه داد: در محصولات ترایخته که از آنها به عنوان ترا ژنی هم یاد میشود ژن یک جاندار را به جانداری دیگر تزریق می کنند که باعث به وجود آمدن ساختار و موجودی جدید میشود که طبیعت نمیتواند آن را درست کند؛ اما اصلاح ژنتیکی ممکن است در بلند مدت در طبیعت رخ دهد.
سلامی درباره علت تولید محصولات تراریخته در گیاهان گفت: گیاهان تراریخته در مقابل آفات و حشرات مقاوم هستند و این امر باعث افزایش تولید محصول میشود که این افزایش تولید توانسته مشکلات کمبود غذا در برخی از نقاط دنیا از جمله آفریقا را حل کند.
وی با تاکید براینکه محصولات تراریخته گیاهان طبیعی نیستند و به هیچ وجه طبیعت نمیتواند آن را به وجود بیاورد، بیان کرد: دانشمندان معتقد هستند که به دلیل غیر طبیعی بودن این محصولات و دخالتی که در ژن آن ها صورت گرفته است، مصرف آن ها عوارض زیادی را در آینده به همراه دارد؛ اما تا کنون اثبات قطعی در رابطه با عوارض آن صورت نگرفته است؛ زیرا به دلیل ژنتیکی بودن این محصولات زمان زیادی لازم است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم بابیان اینکه محصولات تراریخته در ایران کشت نمیشود، اظهار کرد: مصرف محصولات تراریخته توصیه نمیشود؛ زیرا اثبات نشدن عوارض دلیل بر نداشتن عوارض نیست.
سلامی افزود: در بحث اصلاح ژنتیک و تراریخته به دلیل بالا بودن محصولات تولیدی، عناصر و مواد معدنی بیشتری از زمین برداشت میشود که برای از بین نرفتن زمین باید این عناصر و مواد معدنی بیشتر از گذشته به زمین تزریق شود.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰