شناسایی ۷۲ تن ذخیره محتوای طلا / افزایش ذخایر قطعی معدنی
طبق اعلام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، در راستای اجرای برنامههای توسعه این سازمان و واحدهای تابعه در حوزه اکتشاف، ۷۲ تن ذخیره طلای محتوی طی شش سال گذشته در کشور شناسایی شده است. به گزارش ایسنا، بر این اساس نتیجه کشف ذخایر ناشی از فعالیت اکتشافی طی مدت یاد
طبق اعلام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، در راستای اجرای برنامههای توسعه این سازمان و واحدهای تابعه در حوزه اکتشاف، ۷۲ تن ذخیره طلای محتوی طی شش سال گذشته در کشور شناسایی شده است.
شایان ذکر است که اکتشاف پهنهها در فازهای شناسایی و پیجویی در ۳۰ استان شامل ۱۰۷ پهنه بیش از ۶۶۰ هزارکیلومتر مربع گستره کشور در حال اجرا است که ۸۰ درصد آن تکمیل شده است.
به گفته رئیس هیات عامل ایمیدرو در نیاز کشور به اکتشافات، با توجه به برنامههای فعلی توسعهای و برداشت از معادن، ایمیدرو برنامه وسیعی را برای کشف ذخایر جدید در ۳۰ استان در حال اجرا دارد.
چتر حمایتی ایمیدرو برای محرومیتزدایی از مناطق کمتر توسعه یافته کشور
علاوه براین خبر طلایی، وجیه اله جعفری – رئیس هیات عامل ایمیدرو- نیز در دیداری که با وزیر صنعت، معدن و تجارت داشت، با بیان اینکه از ۱۰۸ شهرستان کمتر توسعه یافته، ایمیدرو در ۴۸ شهرستان (معادل ۴۴ درصد شهرستان های کمتر توسعه یافته کشور) سرمایه گذاری کرده است؛ اظهار کرد: با احتساب فعالیت های اکتشافی در۴۱ ناحیه کمتر توسعه یافته، ایمیدرو در ۸۲ درصد شهرستان کمتر توسعه یافته سرمایهگذاری هدفمند داشته است.
وی تصریح کرد: سال گذشته در شرایطی که تحریمها به اوج رسیده بود، ارزش صادرات تولیدات معدنی و صنایع معدنی به ۸.۵ میلیارد دلار رسیده است برای امسال نیز پیشبینی میشود تا پایان سال، تنها در زنجیره فولاد ۱۰ میلیون تن صادرات داشته باشیم. سهم این حوزه از صادرات غیرنفتی ۲۰ درصد خواهد بود.
معاون وزیر صمت، ارزش فروش معدن و صنایع معدنی کشور را ۲۷ میلیارد دلار اعلام کرده و گفت: ایجاد هر یک شغل در بخش معدن، میتواند تا هفت شغل در صنایع معدنی و پایین دستی ایجاد کند. ۱۶هزار و ۷۰۰ شغل توسط ایمیدرو و با مشارکت بخش خصوصی طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹ ایجاد شده است.
جعفری در ادامه با بیان اینکه از ابتدای تاسیس ایمیدرو تا پایان سال گذشته، ۲۳.۵ میلیارد دلار طرح افتتاح شده و تا پایان سال ۱۴۰۰ نیز بیش از ۱.۹ میلیارد دلار پروژه وارد مدار تولید میشوند، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۲ به بعد، ۷.۲ میلیارد دلار سرمایه بخش خصوصی جذب طرحها شده که ۲.۵ میلیارد دلار پروژه تکمیل و راهاندازی شده است. ارزش بومیسازی تجهیزات و قطعات در شرکتهای زیرمجموعه و تابعه به ۶۱۷ میلیون دلار رسیده که با احتساب بومیسازی در پروژهها این رقم به یک میلیارد دلار رسید.
رئیس هیات عامل ایمیدرو در رابطه با افزایش ذخایر قطعی مواد معدنی، اعلام کرد: حاصل اکتشافات این سازمان، افزایش ذخایر سنگ آهن به میزان ۹۷۷ میلیون تن، زغالسنگ ۲۵۶ میلیون تن، مس محتوا ۱۶ میلیون تن، بوکسیت ۱۷ میلیون تن و طلا ۷۲ تن بوده است. البته باتوجه به موانع اجرای ماموریتهای این سازمان توسعهای، تنها پنج درصد از مساحت کشور شامل محدودههای اکتشافی، گواهی کشف و پروانههای اکتشافی است.
افزایش سرمایه شرکتهای بزرگ
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از اظهارات خود ضمن اشاره به اینکه ایمیدرو با سیاست کنترل مدیریتی که بر شرکتهای بزرگ دارد، طی دو سال گذشته منابع مالی شرکتها را به اجرای پروژه های توسعهای هدایت کرده است، گفت: در سال ۱۳۹۹ با راهبری ایمیدرو، ۳۹ هزار میلیارد تومان میزان سرمایه شرکتهای بزرگ با هدف اجرای طرحهای توسعه افزایش یافت. همچنین فاز نخست خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی در سال گذشته افتتاح و طرح انتقال آب خلیجفارس به استانهای خراسان رضوی و اصفهان و انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان آغاز شد.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰