دانشگاههای اصفهان در نتایج رتبهبندی موضوعی سال ۲۰۲۰
پایگاه رتبه بندی ISC نتایج رتبه بندی موضوعی سال ۲۰۲۰ خود را منتشر کرد که دانشگاههای استان اصفهان در موضوعات مختلف در این نظام رتبه بندی قرار گرفتند. در رتبه بندی جهانی ISC بر اساس موضوع، از طرح تقسیمبندی سلسله مراتبی OECD استفاده شده است. در این طرح، تمام حوزههای موضوعی در ۶ رده اصلی
پایگاه رتبه بندی ISC نتایج رتبه بندی موضوعی سال ۲۰۲۰ خود را منتشر کرد که دانشگاههای استان اصفهان در موضوعات مختلف در این نظام رتبه بندی قرار گرفتند.
در رتبه بندی جهانی ISC بر اساس موضوع، از طرح تقسیمبندی سلسله مراتبی OECD استفاده شده است. در این طرح، تمام حوزههای موضوعی در ۶ رده اصلی و ۴۲ زیر رده قرار میگیرند (در نهایت ۳ زیر رده کنار گذاشته میشوند). ۶ رده اصلی در این طرح عبارت از علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی است.
در رتبهبندی موضوعی ISC، دانشگاههای هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاههایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو ۷۰۰ دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل ۱۵۰ مدرک در هر آن حوزه موضوعی منتشر کرده و در پایگاه InCite ثبت شده باشند.
دانشگاههای اعلام شده در رتبه بندی در هر حوزه موضوعی در نهایت به صورت درهمکرد و نیز بر اساس قاره و کشور و… اعلام خواهند شد. رتبهبندی موضوعی ISC، بر اساس سه معیار کلی پژوهش، فعالیت بین المللی و نوآوری انجام میشود که معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد، بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.
در رتبهبندی موضوعی ۲۰۲۰-ISC از ایران ۳۹ دانشگاه حضور دارند که در حوزههای مختلف موضوعی حائز رتبه شدهاند و شاهد حضور دانشگاه های برتر کشور در ۶ رشته از ۷ رشته حوزه علوم طبیعی شامل ریاضیات، علوم کامپیوتر و اطلاعات، علوم فیزیکی و نجوم، علوم شیمی، زمین و علوم محیطی مرتبط، علوم زیستی در جمع برترین دانشگاه های دنیا هستیم.
در حوزه علوم طبیعی تعداد ۳۸ دانشگاه از کشورهای اسلامی حضور داشتند که بیشترین تعداد مربوط به کشور ایران با ۱۱ دانشگاه است. در حوزه مهندسی و فناوری تعداد ۵۶ دانشگاه از کشورهای اسلامی حضور داشتند که بیشترین تعداد مربوط به کشور ایران با ۱۴ دانشگاه است.
در حوزه علوم پزشکی و بهداشت تعداد ۵۲ دانشگاه از کشورهای اسلامی حضور داشتند که ایران با ۱۲ دانشگاه در این حوزه موضوعی داشته اند. ضمنا بهترین رتبه کسب شده در این حوزه برابر با ۲۳۱ و کشور ایران بوده است.
در حوزه علوم کشاورزی تعداد ۷۵ دانشگاه از کشورهای اسلامی حضور داشتند که ایران با ۱۴ دانشگاه در این حوزه موضوعی حضور داشته است. در حوزه علوم انسانی تعداد ۹ دانشگاه از کشورهای اسلامی حضور داشتند که سه دانشگاه و ایران حضور دارند.
جایگاه دانشگاه های استان اصفهان در رتبه بندی ۲۰۲۰
در حوزه حوزه علوم طبیعی در سال ۲۰۲۰، دانشگاه صنعتی اصفهان همراه با دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، فردوسی مشهد، علم و صنعت ایران، شهید بهشتی، صنعتی شریف، شیراز، تربیت مدرس، علوم پزشکی تهران و تبریز (۷۰۰-۶۰۱) مشترکا رتبه دوم را کسب کردند.
در حوزه علوم کشاورزی، دانشگاههای صنعتی اصفهان و شیراز (۳۰۰-۲۵۱) مشترکا رتبه سوم را کسب کردند.
در رشته علوم فیزیکی و نجوم دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه تهران (۵۰۰-۴۵۱) مشترکا رتبه اول را کسب کردند. همچنین دانشگاه کاشان در این رشته محدوده ( ۶۰۱-۷۰۰) قرار گرفت.
دانشگاه اصفهان در رشته ریاضیات در محدوده (۶۰۱-۷۰۰) قرار گرفت.
در رشته علوم شیمی، دانشگاه صنعتی اصفهان در محدوده (۴۵۱-۵۰۰) قرار گرفت. دانشگاه کاشان نیز در محدوده (۶۰۱-۷۰۰) جای گرفت.
در رشته زمین و علوم محیطی، دانشگاه صنعتی اصفهان با محدوده (۵۰۱-۶۰۰) انتخاب شد.
در رشته مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان با محدوده (۲۵۱-۳۰۰) قرار گرفت.
در رشته مهندسی برق و الکترونیک، دانشگاه صنعتی اصفهان در محدوده (۴۵۱-۵۰۰) جای گرفت و در رشته مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان ۲۳۷ و دانشگاه کاشان در محدوده (۳۰۱-۳۵۰) و دانشگاه اصفهان در محدوده (۵۰۱-۶۰۰) قرار گرفتند.
در رشته مهندسی شیمی نیز دانشگاه صنعتی اصفهان ۲۱۴ را کسب کردند. دانشگاه صنعتی اصفهان در محدوده (۳۵۱-۴۰۰) و کاشان در محدوده (۵۰۱-۶۰۰) رشته مهندسی مواد قرار گرفتند.
دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه تبریز در محدوده (۳۰۱-۳۵۰) در رشته مهندسی محیط زیست و دانشگاه کاشان (۵۰۱-۶۰۰) و دانشگاه اصفهان در محدوده (۶۰۱-۷۰۰) قرار گرفتند.
در رشته پزشکی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و علوم پزشکی شیراز در محدوده (۵۰۱-۶۰۰) جای گرفتند و در رشته علوم بهداشت نیز دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، علوم پزشکی کرمان، علوم پزشکی کرمانشاه و علوم پزشکی مشهد در محدوده (۴۵۱-۵۰۰) قرار گرفتند.
در سایر رشته های مهندسی و فناوری (شامل: مهندسی چند رشته ای، مهندسی صنایع، مهندسی تولید، علوم و فنون غذایی، ابزار دقیق (INSTRUMENTS & INSTRUMENTATION)، ذره بینی (MICROSCOPY)، علوم تصویربرداری و فناوری عکاسی، طیف سنجی) دانشگاه صنعتی امیرکبیر و صنعتی اصفهان (۳۵۰-۳۰۱) هر در دو رتبه دوم قرار گرفتند.
دانشگاه کاشان نیز (۶۰۱-۷۰۰) در رشته مهندسی و فناوری قرار دارد.
در رشته علوم پزشکی و بهداشت (تحقیقات پزشکی پایه، پزشکی بالینی و علوم بهداشت) علوم پزشکی اصفهان (۵۰۱-۶۰۰) قرار دارد.
در رشته کشاورزی، جنگلداری و شیلات، دانشگاه صنعتی اصفهان (۲۳۲) چهارم را کسب کرد.
در سایر رشتههای علوم کشاورزی (شامل مهندسی کشاورزی، اقتصاد و سیاست گذاری کشاورزی، علوم و فنون غذایی) دانشگاه صنعتی اصفهان (۱۷۸) رتبه سوم را کسب کرد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰