جوش شیرین چیست و چه ویژگی های دارد؟

بی کربنات سدیم. (NaHCO3) که به آن جوش شیرین نیز می گویند، یک نمک کریستالی است که به شکل معدنی طبیعی در رسوبات ناکولیت یافت می شود. بی کربنات سدیم یک عامل تخمیرکننده است که در محصولات پخته شده از جمله کیک، کلوچه ونان استفاده می شود این پودر که به طور رسمی با نام
بی کربنات سدیم. (NaHCO3) که به آن جوش شیرین نیز می گویند، یک نمک کریستالی است که به شکل معدنی طبیعی در رسوبات ناکولیت یافت می شود. بی کربنات سدیم یک عامل تخمیرکننده است که در محصولات پخته شده از جمله کیک، کلوچه ونان استفاده می شود این پودر که به طور رسمی با نام های، سدیم هیدروژن کربنات یا سدیم بی کربنات نمونه ای از نمک های سدیم در ترکیب با کربنیک اسید (H ۲ CO ۳ ) می باشد.
خصوصیات ظاهری جوش شیرین
مشخصات ظاهری جوش شیرین متفاوت است. ولی به طور کلی، بی کربنات سدیم یک پودر کریستالی سفید است که به طور طبیعی قلیایی یا بازی ، بدون بو، بدون مزه، جاذب رطوبت و بوگیر است. . فرمول مولکولی آن NaHCO3 می باشد پایه ضعیفی است. به صورت معمول به عنوان جوش شیرین نامیده می شود و کاربردهای مختلفی دارد. مقدار PH حدود ۸.۳۱ است جوش شیرین وقتی فعال می شود که با یک ماده اسیدی و یک مایع ترکیب شود. این ماده پس از فعال شدن، دی اکسید کربن تولید میکند که به محصولات پخته شده اجازه می دهد بالا بیایند و پف کند. این ماده شیمیایی با طبیعت و ساختار بدن انسان ناسازگاری دارد.
فراوری بی کربنات
در حقیقت بیکربنات سدیم بیشتر به صورت فرایند Solvay ساخته میشود که واکنش کلرید سدیم، آمونیاک و کربن دیاکسید در آب است به این صورت که بیکربنات سدیم به صورت رسوب تشکیل شده که پس از صاف و خشک کردن همراه با حرارت به کربنات سدیم تبدیل می شود.
تار یخچه بی کربنات سدیم
کربنات هیدروژن سدیم یا بی کربنات سدیم دارای ساختار کریستالی مونوکلینیک است. شیمیدان فرانسوی با نام Nicolas Leblanc در سال ۱۷۹۱ کربنات سدیم را تولید کرد تا زمانی که فرآیند Solvay در دهه ۱۸۶۰ بیان شد که موجب تولید در مقیاس صنعتی شد. همچنین در سال ۱۸۴۶ آستین چرچ و جان دوایت، نانوایان نیویورک اولین کارخانه تولید جوش شیرین را راه اندازی کردند. این ترکیب شیمیایی کریستالی جامد سفید است که معمولاً به شکل پودر است. باشد.
کاربرد جوش شیرین :
جوش شیرین دارای خواص و کابردهای متعددی است
کاربرد این ماده علاوه بر آشپزی، در بسیاری از برنامههای خانگی و مراقبت از بهداشتی و همچنین درصنایع دیگرنیز استفاده میشود. تعدادی از کاربردهای آن شامل:
خواص جوش شیرین درصنایع غذا و آشپزی
- استفاده از جوش شیرین در آشپزی و در شیرینی پزی به دلیل خاصیت آن در ایجاد حجم زیادی از دی اکسید کربن که موجب پف کردن خمیر می شود.
- در تولید نوشابههای گازداراین ترکیب مورد استفاده قرار می گیرد.
- به عنوان تُرد کردن گوشت و مرغ؛و همچنین نرم کردن پورهی سیبزمینی؛
- کم کردن خاصیت اسیدی آبپرتقال؛
- گرفتن بوی گلکلم همراه با حفظ رنگ سفید آن؛
- کاهش مزه و بوی تند سرکه؛
- جلوگیری از انعقاد شیر و دَلَمه شدن آن
خواص جوش شیرین در مایع ظرفشویی
- تمیز کردن ،ماشین لباس شویی, مایکروویو و اجاق گاز؛
- پاک کردن لکههای روغن از روی ظروف آشپزخانه، فرش، وسایل چوبی و بخاری گازی؛
- دارای خاصیت بوزدایی ظروف
- تمیز کردن دکمه هاو دستگیرهها
- تمیز کردن کابینتها و شیشه ها
مصارف صنعتی جوش شیرین
لاستیک و پلاستیک
- به دلیل اینکه بی کربنات سدیم، دی اکسید کربن را آزاد می کند، به صورت یک عامل افشاننده در عملکرد تولید پلاستیک و لاستیک مورد استفاده قرار می گیردهم.به این صورت که دی اکسید کربن آزاد شده برای شکل دادن موثر به اجسام ساخته شده از لاستیک و پلاستیک کنترل می شود.
در صنعت نساجی و چرم
- کاربرد در فعالیت های رنگرزی و چاپ
- خنثی کننده عامل های رنگرزی در عملکردهای دباغی
در صنعت پلیمر
- کاتالیزور و تصفیه کننده در مراحل تولید پلاستیک و پلیمرهای پیچیده
در رفع آلودگی
- بی کربنات سدیم برای کنترل بیولوژیکی فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد.
- این ماده نیاز بیولوژیکی اکسیژن را کنترل می کند، و قلیایی بودن را در فاضلاب حفظ می کند
- همچنین موجب کنترل بوی سولفید می شود
- موجب تجمع دی اکسید گوگرد میگردد به همین دلیل در گوگردزدایی از گازهای دودکش (راهی برای تصفیه گازهای صنعتی که در اتمسفر آزاد می شوند) استفاده می شود.
کاربرد دامی در جیره های دام و طیور
- به عنوان یک ماده بی ضرر و قابل استفاده در غذای دام و طیور شناخته شده و همچنین توسط FDA تأیید شده است.
- این ماده دارای خاصیت بافری خوبی بوده و مانع از تغییرات شدید pHشده و به حفظ تعادل اسید- باز بدن جانداران (دام و طیور) کمک می نماید.
از دیگر کاربردهای این ترکیب شامل:
- از بین بردن اسید های اضافه ی معده به دلیل خاصیت ضد اسید بودن
- حفاری
- در صنعت کاغذ سازی
- تصفیه آب آشامیدنی و استخرهای شنا
- خنثی کردن اسید ها
- کپسول های اتش نشانی
- و از بین بردن رنگ،خوردگی و زنگ زدگی ها
ملاحضات
- اول اینکه به دلیل خاصیت قلیایی جوش شیرین نباید همزمان با ویتامین B1، B2، C، اسید فولیک، داروهای آنتی بیوتیک و همچنین اسیدهای آلی مصرف شود زیرا اثر مصرف آن از بین می رود.
- دوم زیاده روی در مصرف آن موجب آلکالوز می شودبه همین جهت برای جلوگیری از مصرف زیاد سدیم دام و طیور، میزان نمک را باید به همان نسبت کاهش داد.
خرید جوش شیرین اط شرکت بازرگانی اسپیناس شیمی
شرکت بازرگانی اسپیناس شیمی یکی از بهترین شرکت های بازرگانی در تخصص تامین و فروش انواع مواد اولیه شیمیایی در ایران می باشد آغاز شروع فعالیت این شرکت از سال۱۳۹۷ بوده است. بازرگانی شیمیایی اسپیناس شیمی با افتخار کامل آماده دریافت هرگونه سفارشات شما با مناسب ترین قیمت و برترین کیفیت در سریع ترین زمان ممکن می باشد.
همچنین این مجموعه دارای کادری مجرب از کارشناسان و مهندسین توانمند در عرصه شیمی و پلیمر و هم چنین فراهم آوردن زیرساخت های لازم می باشد و تلاش دارد تا با همکاری مجموعه های بزرگ فعال در این صنعت اقدام به ساخت و توزیع مواد لازم مصرف کننده داخلی و خارجی از طریق تولید، واردات و صادرات داشته باشد تا بتواند به ارتقای سطح تولید،اشتغال و باز کردن مرزها وهمچنین فرصت های جهانی در این صنعت کمکی شایان کرده باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰