بیماران شیمیدرمانی مراقبتهای بیشتری نسبت به افراد عادی داشته باشند
ایسنا/اردبیل یک فوق تخصص خون و مدیکال انکولوژی گفت: بیماران شیمیدرمانی مراقبتهای بیشتری نسبت به افراد عادی در خصوص کرونا داشته باشند. دکتر مهدی پورقاسمیان در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: ویروس کرونا جنبههای ناشناختی بسیاری دارد و کلیه اطلاعاتی که ارائه میشود بر اساس یافتههای چند ماه اخیر پژوهشگران کشورهای مختلف بوده و ممکن است
ایسنا/اردبیل یک فوق تخصص خون و مدیکال انکولوژی گفت: بیماران شیمیدرمانی مراقبتهای بیشتری نسبت به افراد عادی در خصوص کرونا داشته باشند.
دکتر مهدی پورقاسمیان در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: ویروس کرونا جنبههای ناشناختی بسیاری دارد و کلیه اطلاعاتی که ارائه میشود بر اساس یافتههای چند ماه اخیر پژوهشگران کشورهای مختلف بوده و ممکن است در آینده قابل تغییر باشد.
وی افزود: با توجه به محدودیتها، تحریمها و کمبود کیتهای آزمایشگاهی برای این بیماری، آمار ابتلا و مرگ و میر آن بالاست.
پورقاسمیان تماس محافظت نشده نزدیک را راه انتقال این ویروس دانست و ادامه داد: انتشار درون خانوادگی و فامیلی این ویروس بسیار بالاست؛چراکه ابتلای بالای۸۵ درصد از بیماران این ویروس، به صورت درگیری خوشهای بوده و این مهم ضرورت قرنطینه خانگی را نشان میدهد.
این متخصص بیماریهای داخلی تصریح کرد: بر خلاف ادعاهای قبلی مبنی بر انتقال آلودگی از طریق هوا، این ادعا فعلا زیر سئوال رفته است و ترس و واهمهای که در چند روز اخیر در میان مردم ایجاد شده، تا حدودی از بین رفته است.
عضو انجمن سرطان اروپا تب، سرفه خشک، گلودرد، زخم گلو و سردرد را از شایعترین علائم این بیماری عنوان و خاطرنشان کرد: ۱۴ درصد بیماران دچار علائم شدید و شش درصد بیماران دچار علائم بحرانی میشوند. همچنین ۸۰ درصد درگیریها دارای علائم خفیف و متوسط بوده و از این میزان حدود ۳۰ درصد نیز ممکن است علائمی در بدن ایجاد نکند.
پورقاسمیان با بیان اینکه به نظر بنده این بیماری متاسفانه هنوز به پیک اصلی خود در ایران نرسیده است، ادامه داد: افراد بالای ۶۰ سال و افرادی که بیماریهای زمینهای دارند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند، ولی این بیماری در کودکان نادر بوده ولی به این نکته نیز باید توجه داشته باشیم که کودکان بیشتر میتوانند ناقل این بیماری به بزرگسالان باشند.
وی با بیان اینکه سختگیریهای اخیر در کشور و رعایت مردم میتوانند در کنترل این بیماری موثر بوده و شاهد روند نزولی آن باشیم، گفت: این ویروس سرمادوست بوده و این امید وجود دارد که با گرم شدن هوا، طبیعت هوا بتواند ویروس را از بین ببرد، ولی نباید دلخوش به این موضوع باشیم و منتظر گرم شدن هوا برای کاهش این بیماری شویم.
این فوق تخصص خون و مدیکال انکولوژی با اشاره به موضوع شیمی درمانی و کرونا، گفت: در مورد بیمارانی که در حال حاضر و یا قبلا تحت شیمی درمانی قرار گرفتهاند، همه این افراد در خطر بالاتری نسبت به جمعیت عادی کشور قرار دارند.
وی تاکید کرد: این افراد بایستی مراقبتهای بیشتری نسبت به سایر افراد داشته باشند.
پورقاسمیان تصریح کرد: مردم قرنطینه خانگی و در خانه ماندن را به نحو احسن رعایت کنند و در خانه هم شستن دستها و رعایت فاصله یک متری میان اعضای خانواده را اجرا کنند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰