بهزیستی به افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی چه خدماتی ارائه می دهد؟
معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه حدود ۴۵ درصد از کل معلولان تحت پوشش بهزیستی استان تهران را معلولان جسمی و حرکتی تشکیل میدهند، گفت: برای مناسبسازی خودروی معلولان جسمی حرکتی برای خود راننده تا سقف ۴ میلیون تومان اعتبار پیشبینی شده است و همچنین برای مناسبسازی منازل نیز تا سقف ۱۰
معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه حدود ۴۵ درصد از کل معلولان تحت پوشش بهزیستی استان تهران را معلولان جسمی و حرکتی تشکیل میدهند، گفت: برای مناسبسازی خودروی معلولان جسمی حرکتی برای خود راننده تا سقف ۴ میلیون تومان اعتبار پیشبینی شده است و همچنین برای مناسبسازی منازل نیز تا سقف ۱۰ میلیون تومان با ارائه فاکتور معتبر، هزینه مناسبسازی پرداخت میشود.
سیداحمد خادم در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به مددجویان دارای معلولیت جسمی و حرکتی تحت پوشش بهزیستی استان تهران، با بیان اینکه ۶۷ هزار و ۲۰۹ نفر از افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی در بهزیستی استان تهران پرونده دارند، اظهار کرد: از تعداد کل معلولان جسمی و حرکتی دارای پرونده، حدود ۲۵ هزار و ۵۶۵ نفر زن و ۴۱ هزار و ۶۴۴ نفر مرد هستند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۴۵ درصد از کل معلولان تحت پوشش بهزیستی استان تهران را معلولان جسمی و حرکتی تشکیل میدهند، اظهار کرد: لازم به ذکر است این آمار در کل کشور همین گونه است و ۴۳ درصد کل معلولان را نیز معلولان جسمی و حرکتی شامل میشوند؛ زمانی که افراد معلولیتشان تعیین میشود، تمام معلولیتهای آنها به ترتیب ثبت میشود، به طور مثال ممکن است مددجویی علاوه بر معلولیت جسمی و حرکتی معلولیت دیگری مانند مشکلات بینایی، شنوایی، اعصاب و روان یا ذهنی را دارا باشد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران با بیان اینکه طبق اطلاعات موجود تعداد معلولان مستمری بگیر جسمی و حرکتی ۴۱ هزار و ۸۰۴ نفر است، گفت: بیش از ۴۵ درصد معلولان مستمری بگیر تحت پوشش بهزیستی استان تهران، معلولان جسمی و حرکتی هستند.
وی در ادامه به افراد دچار آسیب نخاعی اشاره کرد و گفت: همچنین از میان معلولان جسمی و حرکتی، ۳۰۱۶ نفر معلولان ضایعه نخاعی هستند که از میان آنها ۲۷۳۷ نفر ماهیانه مبلغ یک میلیون تومان به عنوان حق پرستاری دریافت می کنند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران با اشاره به وضعیت تاهل و تجرد افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی یادآور شد: براساس آمارها، از ۶۷ هزار و ۲۰۹ نفر از افراد دچار معلولیت جسمی و حرکتی تحت پوشش، ۴۱ هزار و ۸۹۷ نفر متاهل و ۲۱ هزار و ۲۱ نفر مجرد هستند .
خادم با اشاره به وضعیت اشتغال افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی نیز یادآور شد: از میان کل معلولان جسمی و حرکتی تحت پوشش بیش از ۳۹ هزار نفر آنها فاقد درآمد هستند. این افراد همان معلولانی هستند که ممکن است علاوه بر معلولیت جسمی و حرکتی معلولیت دیگری هم داشته باشند و این موضوع باعث شود آنها نتوانند شغل داشته باشند. همچنین ۶۹۳۱ نفر از این افراد مستمری بگیرند که البته صرفا این مستمری، مستمری بگیران بهزیستی نیستند بلکه از بخشهای دیگر مستمری دریافت میکنند. همچنین تعدادی از افراد دچار از کارافتادگی هستند و حقوق بازنشستگی و دولتی دریافت میکنند.
خادم معتقد است معلولانی که فقط دچار معلولیت جسمی و حرکتی هستند اغلب توانایی ادامه تحصیل تا درجات عالی را دارند و می توانند از مساعدتهای مالی سازمان بهزیستی بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: در چند سال گذشته علاوه بر معلولان جسمی و حرکتی، سایر معلولانی که توانایی تحصیل داشتهاند نیز از خدمات تسهیلات دانشجویی استفاده کردهاند. طبق تفاهمنامه با دانشگاهها، تا سقف ۴ میلیون تومان شهریه برای معلولان تحت پوشش سازمان رایگان است و برای دانشگاههای غیردولتی نیز تا ۶۰ درصد هزینههای دانشجویان تحت پوشش توسط سازمان پرداخت میشود.
وی این را هم گفت که از ترم مهر سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بر اساس دستورالعملهای جدید سازمان و تفاهمنامههای منعقد شده شهریههای زیر ۵ میلیون تومان بطور کامل و بالای ۵ میلیون طبق شیوه نامه (اگر مددجو زیر دهک ۷ باشند و شدت معلولیت او خیلی شدید و شدید و متوسط باشند و یا فرزند سازمان باشند) بصورت صد درصدی پرداخت میشود.
معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران در ادامه با اشاره به موضوع استفاده معلولان جسمی و حرکتی از پلاک ویژه گفت: با توجه به بخشنامه جدید، معلولان جسمی و حرکتی متوسط و شدید که در اندامهای تحتانی دارای معلولیت بوده و دارای گواهی نامه معتبر با نوع معلولیت هستند، می توانند از پلاک ویلچری استفاده کنند که بعد از انجام نامه نگاریها، پلاک خودرو آنها به پلاک ویلچری تغییر می یابد و میتوانند از خدمات مربوطه بهرهمند شوند. سایر معلولین واجد شرایط با توجه به بررسی های مددکاری و مطابق با دستور العمل ویژه تردد میتوانند از سایر خدمات تردد که شامل معرفی نامه های روزانه طرح ترافیک و هزینه ایاب و ذهاب است استفاده کنند.
به گفته خادم، اگر معلولان نیاز به خودرو مناسبسازی شده داشته باشند، سازمان تا سقف ۴ میلیون تومان برای این امر به آنها پرداخت میکند. همچنین برای مناسبسازی منازل و وسایل کمک توانبخشی ADL (این وسایل یا وسایل کمک توانبخشی در حقیقت وسایل و تجهیزات طراحی شدهای هستند که افراد دارای معلولیت بتوانند در امور روزمره زندگی به طور مستقل از آن استفاده کنند) تا سقف ۱۰ میلیون تومان با ارائه فاکتور معتبر هزینه مناسبسازی به آنها پرداخت میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مراکز فعال حوزه توانبخشی بهزیستی استان تهران اشاره کرد و گفت: در استان تهران ۶ مرکز توانبخشی جسمی و حرکتی وجود دارد که حدود ۲۱۴ نفر از این مراکز خدمت میگیرند. همچنین دو مرکز توانبخشی و آموزشی افراد دارای ضایعه نخاعی در شهر تهران وجود دارد که معلولین ضایع نخاعی میتوانند از خدمات آموزشی و توانبخشی آن استفاده کنند که در حال حاضر حدود ۱۸۸ نفر از این مراکز خدمت میگیرند.
به گفته خادم، سه مرکز حرفهآموزی معلولان جسمی و حرکتی در استان تهران نیز وجود دارد که ۲۷۵ نفر از این مراکز خدمت میگیرند.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰