احیای کامل دریاچه ارومیه نیازمند کاهش ۵۰ درصدی استفاده از منابع آبهای قابل استحصال
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به شعار روز جهانی آب، گفت: احیای کامل دریاچه اورمیه مستلزم ارزش نهادن و مدیریت مصرف آب، اصلاح الگوی مصرف و کاهش ۵۰ درصدی استفاده از منابع آبهای قابل استحصال است. حسن عباس نژاد در بازدید از دریاچه ارومیه، گفت: ایران در دهه اخیر با خشکسالی و کمبود
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به شعار روز جهانی آب، گفت: احیای کامل دریاچه اورمیه مستلزم ارزش نهادن و مدیریت مصرف آب، اصلاح الگوی مصرف و کاهش ۵۰ درصدی استفاده از منابع آبهای قابل استحصال است.
حسن عباس نژاد در بازدید از دریاچه ارومیه، گفت: ایران در دهه اخیر با خشکسالی و کمبود آب مواجه بوده است، به طوری که در سال آبی امسال (۱۳۹۹-۱۴۰۰) از اول مهر تا ۱۰ اسفند میزان کل ریزشهای جوی حدود ۱۰۷ میلیمتر بود.
وی افزود: این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت ۲۲ درصد و نسبت به سال آبی گذشته ۴۱ درصد کاهش را نشان میدهد.
وی ادامه داد: این کاهش نزولات آسمانی در استان نیز نسبت به دراز مدت ۴.۸ درصد بوده است ولی خوشبختانه دریاچه ارومیه با وجود کاهش نزولات جوی نسبت به سالهای گذشته از وضعیت نسبتا خوبی برخوردار است.
عباس نژاد با اشاره به شیوع بیماری کرونا، گفت: امسال به دلیل شیوع کرونا در سرتاسر جهان، مصرف آب برای شستشوهای مداوم بسیار بالا رفته است ولی ما بایستی ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی به صرفه جویی در حوزه آب، این مایه با ارزش حیاتی اهتمام ویژهای داشته باشیم و با مصرف درست و بهینه آب از بحران یا کمبود این مایه حیات در امان بمانیم تا نسل بعدی را از غم نبود این مایه ارزشمند رها سازیم.
وی گفت: استراتژی توسعه صنعتی و کشاورزی استان نیز باید بر پایه کاهش مصرف منابع آب، و پرهیز از طرحهای آب بر، برنامه ریزی شود.
منصور صفرزاده مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در استان نیز با اشاره به موفقیتهای برجسته ستاد احیای دریاچه ارومیه و بازگشت امید به نجات آن، اضافه کرد: عدم استمرار برنامههای کنترلی کاهش مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، میل به سدسازی و آبگیری سدها و توقف تغییر الگوی کشت، میتواند به سرعت بحران را به دریاچه ارومیه بازگرداند.
وی از اهتمام دولت به استمرار اجرای برنامههای ستاد با تشکیل مرکز هماهنگی، پایش و آینده پژوهی دریاچه اشاره کرد و گفت: سال ۱۴۰۶، سال هدف برای رسیدن به حیات اکولوژیکی دریاچه ارومیه تعین شده است که رسیدن به آن نیازمند همکاری بین بخشی و مشارکتهای مردمی است.
به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاطت محیط زیست استان، روز جهانی آب مصادف با ۲۲ مارس از سوی سازمان ملل نامگذاری شده است. این روز، اولین بار در سال ۱۹۹۲ میلادی، در کنفرانس محیط زیست و توسعه سازمان ملل در شهر ریودوژانیرو کشور برزیل رسما مطرح شد و در این کنفرانس از کلیه کشورها خواسته شد تا در راستای اجرای بیانیه شماره ۲۱ سازمان ملل، این روز را به عنوان روز ترویج و آگاه سازی مردم در مورد آب اختصاص دهند.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰